Babymassage


 

Gefeliciteerd, als je zwanger bent of net een baby hebt gekregen. Wat kan het toch heerlijk zijn, het geurtje, de liefde, alles nog zo klein, het gezichtje en vooral de aanraking. Ik ben zelf moeder van 2 kinderen en ik herinner me de babytijd nog goed! Geniet zo veel mogelijk van elk moment... Babymassage biedt de mogelijkheid om elke week even intens contact te maken met je baby en even te genieten van tijd voor jullie tweetjes. Ook als de eerste maanden van je baby niet al te makkelijk zijn waardoor het genieten er soms bij in kan schieten kan babymassage heel prettig zijn. Babymassage biedt rust en ontspanning voor zowel ouder als kind.

 

Tijdens de  cursus babymassage kun je even samen met je kleintje tot rust komen. Babymassage gaat uit van wat belangrijk is voor alle baby’s (en ouders): intimiteit, geknuffeld en gekoesterd worden. Dit houdt in dat je verschillende babymassagetechnieken (Shantala, Shiatsu, Westers en Zweeds) voor het hele lijfje aangeleerd krijgt om later zelf thuis te herhalen, maar ook oefeningen voor ouder en kind. Deze gaan vaak gepaard met met versjes en liedjes zodat we ook verbaal contact en plezier maken met elkaar. Positieve aanraking door middel van bijvoorbeeld babymassage kan de ontwikkeling en gezondheid van het kind verbeteren. De inhoud van de lessen krijg je in een naslagwerk mee naar huis om daar de babymassages voort te zetten.  Tijdens mijn cursus wil ik jullie graag veel plezier laten beleven en wellicht creëren jullie een nog hechtere band!

 

Babymassage brengt

      rust en ontspanning 

      intens contact tussen ouder en kind

      een veilig en welkom gevoel

      betere ontwikkeling en gezondheid (bijv. spijsvertering, immuunsysteem, ademhaling)

      ontdekking van het lijf via de huid

 

Mijn cursus brengt

      plezier voor twee

      babymassage in combinatie met baby-yoga (aanraking en beweging)

      goede prijs-kwaliteitsverhouding

      vaardige docent

      volwaardige cursus

      naslagwerk voor thuis

 

Ik geef o.a. (privé-)cursussen babymassage aan huis in Enschede, Hengelo, Borne, Oldenzaal en omstreken. Als je hierover meer wil weten, kun je altijd contact met mij opnemen!

In Hengelo werk ik soms samen met kinderfysiotherapeut Jacqueline Visser waarvan je leert hoe je de motorische ontwikkeling je baby kunt stimuleren tijdens dagelijkse handelingen en speelmomenten.

Groepslessen (3-5 personen) babymassage worden gegeven in de zaal van Tuindorpbad, Vijverlaan 63, Hengelo en in 't Berflo, Apolloplein 1 in Hengelo. Er wordt gezocht naar een geschikte ruimte in Enschede.

 

Elke groepscursus bestaat uit 4 ochtenden van 9.30 - 10.45 uur voor € 85,-

Deze prijs is inclusief massageolie en het naslagwerk voor thuis

 

Cursus babymassage januari 2019: wo. 9, 16, 23, 30 Jan. 2019

Workshop voetreflex baby en kind (0-8 jaar):  wo. 6 Feb. 2019  € 25,-

Cursus babymassage maart: wo, 13, 27 Feb., 6, 13 Maart

Cursus babymassage april: wo. 27 Maart, 3, 10, 17 April

Cursus babymassage mei: wo. 8, 15, 22, 29 Mei

 

Komen deze dagen niet uit? Neem dan even contact op.