Ouder & kind


Ouder & kind voetreflex

 

Voetreflexologie gaat uit van banen en punten onder de voet die corresponderen met het lijf. Door de voetjes te masseren kun je naast ontspanning bijvoorbeeld ook pijnverlichting geven. Deze workshop is een fijn moment om samen met je kind via de voeten contact te maken en ontspanning te zoeken.

De workshop begint met een aardend voetenbad waarbij ik ondertussen een stukje theorie uitleg. Daarna laat ik veel gebruikte punten zien onder de voeten van de kinderen en leer je een ontspannende voetmassage die thuis toe te passen is. We sluiten af door lekker wat te drinken, na te praten en vragen te stellen. Net als bij de babymassage krijg je alles op papier mee naar huis om nog eens rustig terug te lezen en toe te passen.

 

Voetreflex is fijn voor alle ouders en kinderen en extra prettig voor kinderen die

  onrustig zijn

 moeilijk (in-)slapen

 makkelijk overprikkeld raken

 pijnklachten hebben zoals buikpijn, maagkrampjes, hoofdpijn, tandjes die doorkomen etc.

 

 

Bij ouder-kind yoga kun je samen je dreumes of peuter van 1,5 tot 3 jaar genieten van yoga en alles wat daarbij hoort. Dit kun je bijvoorbeeld doen als vervolg op de cursus babymassage of juist als een voorloper op peuterdans, waar de kinderen alweer veel meer zelf kunnen. Maar ook zonder een voorloper of vervolg is deze cursus erg leuk!

Vanaf een jaar of 1,5 kun je starten met ouder-kind yoga, natuurlijk ontwikkelt ieder kind zich in zijn eigen tempo en kun je als ouder het beste inschatten wanneer je kindje er klaar voor is. In principe als je kindje kan staan en een paar stapjes lopen, kun je al meedoen. De yoga oefeningen stimuleren de fysieke en mentale ontwikkeling.

Ouder-kind yoga is een mooie manier om samen lekker fysiek bezig te zijn. Dit doen we door plezier te maken en ook te ontspannen. In een kleine groep (3-6 koppels) doen we yoga-oefeningen, spelletjes, massage, dansjes en nog veel meer. Samen mogen jullie op ontdekking gaan en het contact en vertrouwen stimuleren.

 

Ouder-kindyoga brengt

 een vast moment in de week echt samen met je kind

 zowel inspanning als ontspanning

 samenwerken met elkaar

 versterking van de ouder-kind band

 concentratie en (zelf-)vertrouwen

Ouder-kind yoga start bij voldoende deelname

 

Ouder & kind voetreflex is een groepsworkshop (3-6 ouders met kind) van 1 uur voor € 30,-

Ouder & kind voetreflex 4-10 jaar: Eerste maandag van de maand.

Ouder & kind voetreflex 0-4 jaar: Eerste donderdag van de maand.

Bij Fysio Movent, Zunabrink 12, Enschede

 

Ben je op zoek naar ouder-kind yoga of kinderyoga voor oudere kids? Neem dan contact met mij op.